Eckler fánkocskák
Eckler fánkocskák
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • víz - 1 dl
    • étolaj - 1 dl
    • liszt - 10 dekagramm
    • cukor - 1 teáskanál
    • tojás - 3 darab

    A krémhez

    • tej - 5 dl
    • csokis pudingpor - 1 csomag
    • habtejszín ízesített - 5 dl
    • zselatinfix - 1 csomag

    A tetejére

    • csoki, olvasztva - 1 tábla

    Elkészítés:

    1. A tésztához a vizet, az olajat és a cukrot egy tálban felforraljuk, majd a lisztet hozzáadva addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. Ezt követően levesszük a tűzről és egy tálba borítjuk a masszát. A tojásokat egyesével adjuk hozzá, majd alaposan elkeverjük a tésztában. Annyi tojást teszünk hozzá, hogy ha a két ujjunk közé vesszük a tésztát, erős szálat tudjunk húzni, amely elszakad. Lehet hogy nem kell hozzá az összes tojás. Az így elkészített tésztából én két kanál segítségével rudakat formáztam. Meglocsolgatjuk vízzel és 200 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. 10 percig nem nyitjuk ki a sütőt, majd utána még 10 percig szép színűre sütjük és félre tesszük hűlni. Közben elkészítem a pudingot egy kis tejjel. Simára keverem a pudingport és a cukrot ízlés szerint. A maradék tejet felforralom, majd hozzáöntöm a pudingos tejet és addig főzöm amíg besűrűsödik. Hagyom hűlni. Közben felverem a tejszínt és beleöntöm a zselatinfixet is. Mikor a tészta meghűlt félbe vágom. Ha a puding kihűlt, keverek bele egy kis tejszínhabot, (kb. az egész negyedét), majd elkészítem a fánkocskákat. Először az alsó lapra teszem a csokis krémet, erre a sima tejszínhabot, majd ráteszem a tetejére a felső lapot és a végén olvasztott csokit csorgatok rá. Én még díszítettem színes díszítőcukorkákkal is.