Édes húsvéti tojások
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 180 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 120 gramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás (közepes méretű) | 1 darab | |
búzaliszt | 130 gramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor (cukrozatlan) | 15 gramm | |
csokoládé (reszelve) | 40 gramm |
Díszítéshez
marcipán | 1 csomag | |
---|---|---|
málnaszörp | 1 pár csepp | |
tortadara (barna és színes tetszés szerint) | 1 kevés | |
apró marcipánfigura | 1 csokor | |
dekor-cukrok | 1 darab |
Ezenkívül
őrölt mogyoró | 200 gramm | |
---|---|---|
kókuszreszelék | 100 gramm | |
ét-tortabevonó | 200 gramm | |
sárgabarack lekvár (kb. 4 evőkanál) | 70 gramm | |
rum | 5 evőkanál |
Desszertek: Édes húsvéti tojások a sok
Elkészítés
A tepsit (kb. 30x35 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) sima tésztává keverjük. A masszát az előkészített tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Sütés után a süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A süteményt apró darabokra vágjuk és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a mogyorót, a kókuszreszeléket, a baracklekvárt, a rumot és a felolvasztott tortabevonót, majd az egészet egységes masszává dolgozzuk össze. A masszából vízbe mártott kézzel tojásokat formázunk. Néhány tojást azonnal megforgathatunk tortadarában vagy
dekor cukorban. A többi tojás bevonásához a marcipánt átgyúrjuk, néhány csepp málnaszörppel színezzük és kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagságúra). Majd a tojásokat bevonjuk. Tetszés szerint apró marcipánfigurákkal díszítjük. Tálalásig a tojásokat, legalább 1 órán át hűtőszekrényben tároljuk.