Feltöltve:

Édes kifli Emyke módra

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

grízes liszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
cukor6 evőkanál
olaj2 dl
tej2.5 dl
víz2.5 dl
2 kávéskanál

Töltelékhez

lekvár ízlés szerinti ízben1 pohár
darált és cukrozott dió15 dekagramm
darált és cukrozott mogyoró15 dekagramm
mák1 adag

Kenéshez

egész tojás1 darab

Tetejére

szezámmag1 kevés

Desszertek: Édes kifli Emyke módra a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

Egy edénybe beletesszük a 2,5 deci langyos vizet és a 2,5 deci langyos tejet és a 6 evőkanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ha mar felfutott az élesztő hozzáadjuk a 2 kávéskanál sót és a 2 deci étolajat. Összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá az 1 kg lisztet. Könnyen gyúrható tésztát kell kapunk.

2

A tésztát 8 egyenlő kis cipókra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kerekre és nyolc cikkre vágjuk, majd megtöltjük a kiválasztott töltelékkel és feltekerjük.

3

Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámaggal.

4

Előmelegített sütőben 250 fokon megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem