Édes kifli Emyke módra
Hozzávalók
Tésztához
grízes liszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
élesztő | 5 dekagramm | |
cukor | 6 evőkanál | |
olaj | 2 dl | |
tej | 2.5 dl | |
víz | 2.5 dl | |
só | 2 kávéskanál |
Töltelékhez
lekvár ízlés szerinti ízben | 1 pohár | |
---|---|---|
darált és cukrozott dió | 15 dekagramm | |
darált és cukrozott mogyoró | 15 dekagramm | |
mák | 1 adag |
Kenéshez
egész tojás | 1 darab |
---|
Tetejére
szezámmag | 1 kevés |
---|
Desszertek: Édes kifli Emyke módra a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Egy edénybe beletesszük a 2,5 deci langyos vizet és a 2,5 deci langyos tejet és a 6 evőkanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ha mar felfutott az élesztő hozzáadjuk a 2 kávéskanál sót és a 2 deci étolajat. Összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá az 1 kg lisztet. Könnyen gyúrható tésztát kell kapunk.
2
A tésztát 8 egyenlő kis cipókra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kerekre és nyolc cikkre vágjuk, majd megtöltjük a kiválasztott töltelékkel és feltekerjük.
3
Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámaggal.
4
Előmelegített sütőben 250 fokon megsütjük.