Feltöltve:

Édes kifli Emyke módra

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

grízes liszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
cukor6 evőkanál
olaj2 dl
tej2.5 dl
víz2.5 dl
2 kávéskanál

Töltelékhez

lekvár ízlés szerinti ízben1 pohár
darált és cukrozott dió15 dekagramm
darált és cukrozott mogyoró15 dekagramm
mák1 adag

Kenéshez

egész tojás1 darab

Tetejére

szezámmag1 kevés

Desszertek: Édes kifli Emyke módra a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy edénybe beletesszük a 2,5 deci langyos vizet és a 2,5 deci langyos tejet és a 6 evőkanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ha mar felfutott az élesztő hozzáadjuk a 2 kávéskanál sót és a 2 deci étolajat. Összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá az 1 kg lisztet. Könnyen gyúrható tésztát kell kapunk.

2. lépés

A tésztát 8 egyenlő kis cipókra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kerekre és nyolc cikkre vágjuk, majd megtöltjük a kiválasztott töltelékkel és feltekerjük.

3. lépés

Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámaggal.

4. lépés

Előmelegített sütőben 250 fokon megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem