Édes kifli Emyke módra
Édes kifli Emyke módra
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • grízes liszt - 1 kilogramm
    • élesztő - 5 dekagramm
    • cukor - 6 evőkanál
    • olaj - 2 dl
    • tej - 2.5 dl
    • víz - 2.5 dl
    • só - 2 kávéskanál

    Töltelékhez

    • lekvár ízlés szerinti ízben - 1 pohár
    • darált és cukrozott dió - 15 dekagramm
    • darált és cukrozott mogyoró - 15 dekagramm
    • mák - 1 adag

    Kenéshez

    • egész tojás - 1 darab

    Tetejére

    • szezámmag - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Egy edénybe beletesszük a 2,5 deci langyos vizet és a 2,5 deci langyos tejet és a 6 evőkanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ha mar felfutott az élesztő hozzáadjuk a 2 kávéskanál sót és a 2 deci étolajat. Összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá az 1 kg lisztet. Könnyen gyúrható tésztát kell kapunk.
    2. A tésztát 8 egyenlő kis cipókra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kerekre és nyolc cikkre vágjuk, majd megtöltjük a kiválasztott töltelékkel és feltekerjük.
    3. Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámaggal.
    4. Előmelegített sütőben 250 fokon megsütjük.