Édes túrós almatorta
Édes túrós almatorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person12 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • alma - 60 dekagramm
  • búzaliszt - 30 dekagramm
  • nyers tojás - 2 darab
  • porcukor - 10 dekagramm
  • zsíros tehéntúró - 35 dekagramm
  • citrom héja - 1 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztet, a porcukrot, a tojást, a Ramát összegyúrjuk és linzertésztát készítünk belőlük.
  2. Kinyújtjuk a kész tésztát és egy lapos tortaformába nyomjuk, majd sütőben 180°C-on félig megsütjük.
  3. Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük majd a tésztára téve a formát kirakjuk az almaszeletekkel.
  4. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert porcukrot és a szitán áttört túrót, reszelt citromhéjat, amelybe a tojások sárgáját beledolgoztuk.
  5. Ezzel a keverékkel töltjük ki a formát.
  6. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.
  7. Cikkekre szeletelve tálaljuk.