Feltöltve:

Egyszerű almatorta

40
Könnyű
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
víz dl
citrom leve1 darab
alma1 kilogramm
finomliszt13 dekagramm
1 csipetnyi
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
kristálycukor4 evőkanál

Desszertek: Egyszerű almatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, megsózzuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe tesszük és fél órán át pihentetjük.

2

Az almát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kivágjuk, húsát 3 centis kockákra vágjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, nehogy megbarnuljon, a cukorral meg a szegfűszeggel összekeverjük.

3

Egy kerek, 20 centi átmérőjű, 10 centi magas tűzálló tálba halmozzuk. A tésztát kinyújtjuk és az almára terítjük, de nem nyomkodjuk le erősen.

4

Előmelegített sütőben, nagy lánggal (225 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Langyosan, hidegen egyaránt finom.

5

A süteményt kanállal szedjük a tányérra. Olyan mintha befőttet kínálnánk egy kis tésztát ráborítva.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem