Egyszerű almatorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 6 dekagramm |
---|---|
víz | dl |
citrom leve | 1 darab |
alma | 1 kilogramm |
finomliszt | 13 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
őrölt szegfűszeg | 1 csipetnyi |
kristálycukor | 4 evőkanál |
Desszertek: Egyszerű almatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, megsózzuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe tesszük és fél órán át pihentetjük.
Az almát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kivágjuk, húsát 3 centis kockákra vágjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, nehogy megbarnuljon, a cukorral meg a szegfűszeggel összekeverjük.
Egy kerek, 20 centi átmérőjű, 10 centi magas tűzálló tálba halmozzuk. A tésztát kinyújtjuk és az almára terítjük, de nem nyomkodjuk le erősen.
Előmelegített sütőben, nagy lánggal (225 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Langyosan, hidegen egyaránt finom.
A süteményt kanállal szedjük a tányérra. Olyan mintha befőttet kínálnánk egy kis tésztát ráborítva.