Egyszerű csokoládétorta
Egyszerű csokoládétorta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 4 darab
  • cukor - 4 evőkanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • étcsokoládé - 100 gramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • növényi tejszín - 400 milliliter

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig verjük. A kakaóport a liszttel összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjét.
  2. Egy Rama margarinnal kikent kis kapcsos tortaformában (18 cm)180 °C-on, 20 percig sütjük.
  3. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk.
  4. A tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és kemény habbá verjük.
  5. A megsült piskótát három részre vágjuk. A krémet beletöltjük, a külsejét bevonjuk vele.