Feltöltve:

Egyszerű gesztenyetorta

65
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

tejszínhab1 darab

A krémhez

Rama (25 dkg)1 kocka
gesztenyemassza50 dekagramm
porcukor25 dekagramm

A piskótához

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
porcukor6 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi

Desszertek: Egyszerű gesztenyetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Tészta: először különválasztjuk a tojásfehérjét és a tojássárgát. A tojásfehérjét felverjük a fele porcukorral kemény habbá, a sárgáját a másik fele cukorra és a sütőporral habosra kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a fehérjével. A lisztet kanalanként hozzáadagoljuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre sülni.

2

Krém: a Ramát kivesszük a hűtőből. hogy könnyebb legyen kikeverni. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát lereszeljük és apránként hozzáadagoljuk a Ramás masszához. Hűtőbe tesszük amíg a tésztát meg nem akarjuk tölteni.

3

Három lapra vágjuk fel a piskótát, majd 1 lap tészta, erre rá a krém és így haladunk. A tetejére és az oldalára is hagyjunk krémet, mert az oldalát és a tetejét is ezzel vonjuk be. A legvégén tejszínhabbal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem