Egyszerű hókifli
Egyszerű hókifli
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • Tojás - 1 darab
  • Cukor - 10 dekagramm
  • Liszt - 60 dekagramm
  • élesztő - 1 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Fontos, hogy még a margarin is hideg legyen. Amikor már szép cipóra formáztuk a tésztát négyfelé vágjuk. Hármat félreteszünk, egyet pedig lisztezett felületre és 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Törekedjünk a kör alakra, de a széle lehet néhol "szakadozott". Vágjuk 8 cikkre.
  2. Egy cikket vegyünk ki a körből és kissé még lapogassuk, nyomkodjuk szét. A szélesebbik felére tegyünk egy teáskanálnyi szilvalekvárt, majd tekerjük fel, mint a kiflit. Ha nincs házi nem gond, de arra nagyon kell figyelni, hogy nagyon sűrű lekvárt használjunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Ebből az adagból 32 db kis kifli lesz. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Sütés után még melegen porcukorral szórjuk meg, vagy beleforgatjuk őket.