Egyszerű kuglóf
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
Rama Classic | 1 dekagramm | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
2,8 % -os tej | 1 dl | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Egyszerű kuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
Olvasszuk fel a margarint egy kis edényben, és hagyjuk kissé hűlni.
A tojásokat szétválasztás nélkül keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral egy nagy tálban. Tegyük hozzá a margarint és a tejet, és keverjük össze alaposan.
Egy külön tálban keverjük jól el a lisztet a sütőporral, majd tegyük hozzá a tojásos keverékhez, így egy viszonylag laza, híg masszát kapunk.
A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra. A formát kenjük ki RAMA margarinnal, és vékonyan lisztezzük be. Az összes horpadást és a falakat is egyenletesen vonjuk be liszttel. Így könnyebb lesz kiborítani a süteményt.
A tészta felét öntsük bele a formába. A maradékhoz keverjük hozzá a kakaóport és öntsük a fehér tészta tetejére.
Az előmelegített sütőben tűpróbáig süssük 45 percig. Hagyjuk hűlni kb. 15 percet, utána bontsuk le róla a formát. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.