Olvasszuk fel a margarint egy kis edényben, és hagyjuk kissé hűlni.
A tojásokat szétválasztás nélkül keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral egy nagy tálban. Tegyük hozzá a margarint és a tejet, és keverjük össze alaposan.
Egy külön tálban keverjük jól el a lisztet a sütőporral, majd tegyük hozzá a tojásos keverékhez, így egy viszonylag laza, híg masszát kapunk.
A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra. A formát kenjük ki RAMA margarinnal, és vékonyan lisztezzük be. Az összes horpadást és a falakat is egyenletesen vonjuk be liszttel. Így könnyebb lesz kiborítani a süteményt.
A tészta felét öntsük bele a formába. A maradékhoz keverjük hozzá a kakaóport és öntsük a fehér tészta tetejére.
Az előmelegített sütőben tűpróbáig süssük 45 percig. Hagyjuk hűlni kb. 15 percet, utána bontsuk le róla a formát. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.