Feltöltve:

Egytojásos torta (karamellás sütemény)

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor8 dekagramm
méz20 dekagramm
tojás1 egész
tej1 dl
szódabikarbóna1 kávéskanál

A töltelékhez

víz0.5 dl
tej5 dl
liszt10 dekagramm
cukor30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Egytojásos torta (karamellás sütemény) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi anyagot is hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. Tepsi alján, vagy szél nélküli sütőlemezen hat, négyszögű lapot sütünk. A krémhez a cukrot világosbarnára pirítjuk, feloldjuk 0,5 dl vízzel és 2 dl tejjel. A lisztet a többi tejjel elkeverjük és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt. Langyosra hűtjük, darabokban hozzáadjuk a Ramát, a vaníliás cukrot és addig keverjük, amíg teljesen ki nem hűlt. A tésztalapok széleit egyenesre vágjuk, krémmel megtöltjük és a tetejét is bevonjuk a krémmel. A felső krémréteget a levágott tésztaszélek morzsájával meghintjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem