Emeletes túrótorta
Desszertek: Emeletes túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Egy nagyobb tepsiben megsütöm a négyzet alakú tortát, ami az alja lesz. 6 db tojást 12 evőkanál cukorral robotgéppel kikeverek, majd hozzáadok 1 csomag sütőport, ezzel is keverem egy 1-2 percig 3-as fokozaton. Beleteszek 10 kanál lisztet és 1 dl vizet ezzel is összekeverem, végül a maradék 2 evőkanál lisztet keverem bele. Ha megsült, ez kb 5 cm magas lesz. Ha kihűlt félbe vágom és úgy töltöm meg. Sütés idő 15-20 perc.
Kerek tortát is sütök a négyzet alak tetejére, szinte ugyanúgy mint az előzőt. 6 db tojást 12 evőkanál cukorral robotgéppel kikeverek, hozzáadok 1 csomag sütőport, ezzel is keverem egy 1-2 percig 3-as fokozaton, majd beleteszek 10 kanál lisztet és 1 dl vizet. Ezzel is összekeverem, végül a maradék 2 evőkanál lisztet, amit szintén belekeverek. Ha megsült és kihűlt 3 részre osztom, majd megtöltöm a krémmel. Sütés idő 20-25 perc.
Krém: 1 l növényi tejszínt felverek robotgéppel kb 20 perc alatt, mert nagy mennyiség. Előnye hogy nem kel keményítőt adnom hozzá, ha elégé felvertem. Kis időre félreteszem. 1 kg túrót ízlés szerint 5-8 evőkanál cukorral, fél citrom levével, 1 csomag vaníliás cukorral ízesítek, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot, amiből 3 dl-t félreteszek a dekoráláshoz.
Betöltés: előbb a négyzet alakú tortát töltöm meg a túrós, tejszínes krémmel, ennek a közepére teszem a kerek tortalap alját amit szintén megtöltök, erre a következő lapot, majd krémet, ismét lapot és újra krémet teszek. A tetejét szépen elsimítom és az oldalait is megigazítom, majd díszítem a 3 dl félretett tejszínnel, amit nem kevertem össze a túróval. Megszórom egy kevés tortadarával és vékonyra vágott citromkarikával díszítem az oldalait.