Emetes élvezet
Hozzávalók
Tetejére
reszelt csokoládé (kb) | 5 dekagramm |
---|
4. réteghez
növényi tejszín | 2 dl | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm |
3. réteghez
vaníliás krémpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
1. réteghez
darált háztartási keksz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
tej | 1 kevés |
2. réteghez
túró | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
növényi tejszín | 2 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Emetes élvezet a sok
Elkészítés
1
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a Ramával és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk a keksztésztát.
2
A túrót, ha darabos krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a keksztésztára simítjuk.
3
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle, majd a túrókrémre simítjuk.
4
A tejszínt felverjük a porcukorral és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk és hűtőbe tesszük tálalásig.