Feltöltve:

Eper- és málnahab torta

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 evőkanál
tejföl5 dekagramm
cukor4 evőkanál
tej4 evőkanál
tejszín2 dl
joghurt5 dekagramm
finomliszt1 pohár
sütőpor1 teáskanál
eper5 dekagramm
rozsliszt3 pohár
zselatin20 gramm
porcukor7 dekagramm
málna10 dekagramm
zabpehely4 evőkanál

Desszertek: Eper- és málnahab torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

Eper- és málnahab torta elkészítés 1. lépés képe
1

Előző nap érdemes elkészíteni a házi krémsajtot, ha nem mascarponéval (ebben az esetben 15 dkg szükséges belőle) dolgozunk. Egy magas tál fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve két réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, lefedjük egy kistányérral és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Kb. 3-4 óra, de hagyhatjuk tovább is, betéve a hűtőbe. Ha kész, a szűrőből egy tányérra borítjuk és további felhasználásig egy jól záródó fedeles dobozban a hűtőbe tesszük. A sütemények többségében tökéletesen helyettesíti a mascarponét.

Eper- és málnahab torta elkészítés 2. lépés képe
2

Elkészítjük a zabkekszet. A Rama margarint a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral és a zabpehellyel elkevert liszthez adjuk. Tejjel lazítjuk és puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett felülten kinyújtjuk olyan fél cm vastagra és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük őket. Légmentesen záródó dobozban tároljuk a felhasználásig, miután már kihűltek.

Eper- és málnahab torta elkészítés 3. lépés képe
3

A kekszből kb. 220 grammot egy zacskóba tesszük, konyharuha közé helyezzük a zacskót és klopfolóval apró darabokra zúzzuk. Az így kapott morzsalékot a 10 dkg olvasztott Rama margarinnal elkeverjük és a 22 cm-es tortakarimába nyomkodjuk kb. fél cm vastagságban, majd hagyjuk, hogy összeálljon. Hűtőbe tesszük negyedórára, amíg a krém elkészül. Ezalatt a margarin visszaszilárdul.

Eper- és málnahab torta elkészítés 4. lépés képe
4

Az epret és a málnát összeturmixoljuk a citromlével. Kis lábasba teszünk belőle 3-4 evőkanálnyit és elkeverjük benne a zselatint, majd összemelegítjük. A tejszínt habbá verjük.

Eper- és málnahab torta elkészítés 5. lépés képe
5

Habosra keverjük a natúr házi krémsajtot, a tejfölt és a joghurtot a porcukorral, valamint a maradék gyümölcspürével, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. A krémhez öntjük a zselatinnal elkevert kis adag pürét, alaposan összekeverjük, majd a zabkekszes alapra töltjük. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt megszilárdul. Eltávolítjuk a tortakarimát úgy, hogy körbe egy késsel meglazítjuk mielőtt leemeljük.

Eper- és málnahab torta elkészítés 6. lépés képe
6

Félbevágott eperszemekkel díszítünk minden szeletet, melléjük kis citromfűleveleket szúrunk és pirított pisztácia őrleménnyel megszórjuk. Az oldalára is pisztáciát szórunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem