Feltöltve:

Eperhabcharlotte

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

eper80 dekagramm
porcukor20 dekagramm
citrom leve1 darab
zselatin6 lap
tejszín5 dl
piros tortazselépor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Az alaphoz

babapiskóta40 dekagramm

Desszertek: Eperhabcharlotte a sok Charlotte recept közül.

Elkészítés

1

30 dkg epret villával összetörünk, rátesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlét. A zselatinlapokat 1,5 dl hideg vízben felpuhítjuk.

2

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az alját és az oldalát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk fehérborral, vagy sherryvel. A zselatint felolvasztjuk, majd kanalanként hozzákeverjük az eperpépet.

3

A tejszínt habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk az eperpépet és ráöntjük a babapiskótára. Legalább 6 órára, vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Miután megkötött, leszedjük róla a papírt, a tetejét kirakjuk a maradék eperrel és leöntjük az elkészített tortazselével.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem