Eperhabcharlotte
Eperhabcharlotte
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • eper - 80 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • citrom leve - 1 darab
    • zselatin - 6 lap
    • tejszín - 5 dl
    • piros tortazselépor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Az alaphoz

    • babapiskóta - 40 dekagramm

    Elkészítés:

    1. 30 dkg epret villával összetörünk, rátesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlét. A zselatinlapokat 1,5 dl hideg vízben felpuhítjuk.
    2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az alját és az oldalát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk fehérborral, vagy sherryvel. A zselatint felolvasztjuk, majd kanalanként hozzákeverjük az eperpépet.
    3. A tejszínt habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk az eperpépet és ráöntjük a babapiskótára. Legalább 6 órára, vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Miután megkötött, leszedjük róla a papírt, a tetejét kirakjuk a maradék eperrel és leöntjük az elkészített tortazselével.