Feltöltve:

Eperkrémes muffin (cupcake)

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor150 csapott mokkáskanál
liszt175 gramm
Ráma125 gramm
tojás2 darab
szódabikarbóna0.5 teáskanál
sütőpor0.5 teáskanál
1 csipetnyi

Mázhoz

tehéntúró50 gramm
Ráma50 gramm
porcukor250 gramm
eperlekvár vagy eperöntet4 evőkanál
marcipán (tetszés szerinti)100 gramm
fehér-csoki (100g)1 tábla
Főzőtejszín100 milliliter

Díszítéshez

díszítő vagy dekor cukor1 kevés

Desszertek: Eperkrémes muffin (cupcake) a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A Ramát és a cukrot krémesre keverjük, legalább 5 percen keresztül. A tojásokat egyesével óvatosan összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd belekeverjük a Ramás masszába. A cupcake-formákat (muffin formákat) megtöltjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót és a szoba-hőmérsékletű Ramát krémesre keverjük, a porcukrot alaposan elkeverjük benne és hozzáadjuk az eperlekvárt. Utána ezzel bekenjük a tortácskák tetejét és tetszés szerint díszítjük. A marcipános máz elkészítése. Gőz fölött hevítsük fel a tejszínt és a belereszelt marcipánmasszát, majd szépen dolgozzuk össze. Ezután olvasszuk fel benne a fehér csokoládét és tegyük félre hűlni. Ha már nem annyira forró, akkor kenjük a tortácskák tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem