Eperkrémes muffin (cupcake)
Hozzávalók
cukor | 150 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
liszt | 175 gramm | |
Ráma | 125 gramm | |
tojás | 2 darab | |
szódabikarbóna | 0.5 teáskanál | |
sütőpor | 0.5 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi |
Mázhoz
tehéntúró | 50 gramm | |
---|---|---|
Ráma | 50 gramm | |
porcukor | 250 gramm | |
eperlekvár vagy eperöntet | 4 evőkanál | |
marcipán (tetszés szerinti) | 100 gramm | |
fehér-csoki (100g) | 1 tábla | |
Főzőtejszín | 100 milliliter |
Díszítéshez
díszítő vagy dekor cukor | 1 kevés |
---|
Desszertek: Eperkrémes muffin (cupcake) a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A Ramát és a cukrot krémesre keverjük, legalább 5 percen keresztül. A tojásokat egyesével óvatosan összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd belekeverjük a Ramás masszába. A cupcake-formákat (muffin formákat) megtöltjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót és a szoba-hőmérsékletű Ramát krémesre keverjük, a porcukrot alaposan elkeverjük benne és hozzáadjuk az eperlekvárt. Utána ezzel bekenjük a tortácskák tetejét és tetszés szerint díszítjük. A marcipános máz elkészítése. Gőz fölött hevítsük fel a tejszínt és a belereszelt marcipánmasszát, majd szépen dolgozzuk össze. Ezután olvasszuk fel benne a fehér csokoládét és tegyük félre hűlni. Ha már nem annyira forró, akkor kenjük a tortácskák tetejére.