Feltöltve:

Eperkrémes tejszíntorta

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás7 darab
liszt7 evőkanál
cukor7 evőkanál
1 csipetnyi

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag
tej3 dl
Ráma10 dekagramm
cukor6 evőkanál
eper, fagyasztott is lehet10 dekagramm
növényi tejszín2.5 dl

Bevonat

növényi tejszín2.5 dl

Desszertek: Eperkrémes tejszíntorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A 7 tojássárgát habosra keverjük 7 ek cukorral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a 7 ek lisztet, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és közepes hőfokon megsütjük. Ha megsült várunk vele hogy kihűljön, majd félbevágjuk. A pudingport megfőzzük a 3 dl tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az eperrel. Amikor kész, belekeverjük a Ramát és amikor langyosra hűlt, akkor a 2,5 dl növényi tejszínt.
Megkenjük az eperkrémmel az egyik piskótánkat, majd ráhelyezzük a másik felét, végül a maradék 2,5 dl tejszínnel bevonjuk az egész tortát. Hűtőben jól lehűtjük. Én babapiskótával és gyümölcsalakú gumicukorral díszítettem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem