Feltöltve:

Eperkrémes tejszíntorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás7 darab
liszt7 evőkanál
cukor7 evőkanál
1 csipetnyi

krem

vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag
tej3 dl
Ráma10 dekagramm
cukor6 evőkanál
eper, fagyasztott is lehet10 dekagramm
növényi tejszín2.5 dl

Bevonat

növényi tejszín2.5 dl

Desszertek: Eperkrémes tejszíntorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A 7 tojássárgát habosra keverjük 7 ek cukorral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a 7 ek lisztet, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és közepes hőfokon megsütjük. Ha megsült várunk vele hogy kihűljön, majd félbevágjuk. A pudingport megfőzzük a 3 dl tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az eperrel. Amikor kész, belekeverjük a Ramát és amikor langyosra hűlt, akkor a 2,5 dl növényi tejszínt.
Megkenjük az eperkrémmel az egyik piskótánkat, majd ráhelyezzük a másik felét, végül a maradék 2,5 dl tejszínnel bevonjuk az egész tortát. Hűtőben jól lehűtjük. Én babapiskótával és gyümölcsalakú gumicukorral díszítettem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem