Feltöltve:

Eperpudingos szelet

15
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm
darált dió5 dekagramm
étolaj0.5 dl
olvasztott Rama margarin5 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Desszertek: Eperpudingos szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a fele kristálycukorral, az olajjal, csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.

2

A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét, majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapíros sütőlapon megsütöm.

3

A pudingokat a tejjel, a cukorral a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.
A tejszínt a fixálóval és a porcukorral felverem.

4

A kihűlt pudingot a hab 1/3 részével összekeverem.
Az eperszemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt hab 2/3 részével töltöm és díszítek.

5

Amikor a tészta sülés után kihűlt, két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.

6

A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet, majd a tetejét habrózsával, olvasztott csokival díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem