Eperszelet mákkal
Hozzávalók
A tésztához
+ 4 evőkanál porcukor | 12 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 7 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
fahéj | 1 teáskanál | |
darált mák | 10 dekagramm |
A krémhez
tejföl | 6 dl | |
---|---|---|
tejszín | 2 dl | |
zselatinpor | 1 csomag | |
citromlé | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
eper | 30 púpos evőkanál |
A tetejére
piros tortazselé | 1 csomag |
---|
Desszertek: Eperszelet mákkal a sok
Elkészítés
1
A tésztához a Ramát 3 dkg porcukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét 9 dkg porcukorral habbá verjük, majd a Ramás alaphoz öntjük. Hozzákeverjük a darált mákot és a lisztet is. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A zselatint a citromos vízben feloldjuk, a krém hozzávalóit, közte a megmaradt 4 evőkanál porcukort a habbá vert tejszínt és az apróra vágott epret összekeverjük. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, kirakjuk eperszemekkel, majd tortazselével bevonjuk.