Eperszelet mákkal
Hozzávalók
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
vanília | 2 darab | |
fahéj | 1 teáskanál | |
tojás | 4 darab | |
darált mák | 10 dekagramm | |
liszt | 7 dekagramm |
krem
tejföl | 1 nagy | |
---|---|---|
habtejszín | 2.05 dl | |
porcukor | 4 evőkanál | |
zselatin | 2 dekagramm | |
citromlé | 1 evőkanál | |
vanília | 1 darab | |
eper | 30 púpos evőkanál |
Tetejére
eper | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tortazselé | 1 darab |
Desszertek: Eperszelet mákkal a sok
Elkészítés
1
A Ramát 3 dkg porcukorral, fahéjjal és a vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk a sárgákat. A fehérjét 9 dkg porcukorral habbá verjük és a Ramás alaphoz adjuk, végül a mákot adjuk hozzá, majd megsütjük. A zselatint a citromleves vízben feloldjuk. A krém hozzávalóit, a habbá vert tejszínt és az apróra vágott epret összekeverjük. A tésztalapra öntjük, majd a félbevágott eperszemeket rárakjuk és a tortazselével bevonjuk.