Eperszelet mákkal
Hozzávalók
Ráma | 10 dekagramm |
---|---|
porcukor | 12 dekagramm |
vanília | 2 darab |
kanál fahéj | 1 kis |
tojás | 4 darab |
darált mák | 10 dekagramm |
liszt | 7 dekagramm |
krem
tejföl | 1 nagy |
---|---|
habtejszín | 2.5 dl |
porcukor | 4 evőkanál |
zselatin | 2 dekagramm |
citromlé | 1 evőkanál |
vanília | 1 darab |
eper | 30 púpos evőkanál |
Tetejére
eper | 20 dekagramm |
---|---|
piros tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Eperszelet mákkal a sok
Elkészítés
1
A margarint 3 dkg porcukorral, a fahéjjal és a vaníliával kikeverjük.
2
Hozzáadjuk a sárgákat, a fehérjét 9 dkg porcukorral habbá verjük és a margarinos alaphoz adjuk.
3
Végül a mákot és a lisztet is hozzáadjuk, majd 25 perc alatt megsütjük.
4
A zselatint citromlében hagyjuk feloldódni.
5
A krém hozzávalóit, a habbá vert tejszínt, az apróra vágott epret összekeverjük.
6
Hozzáadjuk a feloldott zselatint és a tésztára öntjük.
7
Rárakjuk a félbevágott epreket és tortazselével bevonjuk.