Eperszelet mákkal
Eperszelet mákkal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 10 dekagramm
  • porcukor - 12 dekagramm
  • vanília - 2 darab
  • kanál fahéj - 1 kis
  • tojás - 4 darab
  • darált mák - 10 dekagramm
  • liszt - 7 dekagramm

krem

  • tejföl - 1 nagy
  • habtejszín - 2.5 dl
  • porcukor - 4 evőkanál
  • zselatin - 2 dekagramm
  • citromlé - 1 evőkanál
  • vanília - 1 darab
  • eper - 30 púpos evőkanál

Tetejére

  • eper - 20 dekagramm
  • piros tortazselé - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A margarint 3 dkg porcukorral, a fahéjjal és a vaníliával kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgákat, a fehérjét 9 dkg porcukorral habbá verjük és a margarinos alaphoz adjuk.
  3. Végül a mákot és a lisztet is hozzáadjuk, majd 25 perc alatt megsütjük.
  4. A zselatint citromlében hagyjuk feloldódni.
  5. A krém hozzávalóit, a habbá vert tejszínt, az apróra vágott epret összekeverjük.
  6. Hozzáadjuk a feloldott zselatint és a tésztára öntjük.
  7. Rárakjuk a félbevágott epreket és tortazselével bevonjuk.