Epres alagút
Desszertek: Epres alagút a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjét vízzel elkeverjük, majd belerakjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170 fokon 25-30 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tésztát megkenjük lekvárral és feltekerjük. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát. A kihűlt piskótatekercset 20-22 szeletre vágjuk. 5 szelet a forma alját, 5-5 szelet a forma egyik és másik oldalát, 1-1 szelet pedig a végeit adja. Áttörjük a túrót és hozzáadjuk a cukrot. Oldódásig felmelegítjük a zselatint, majd a túróhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a túróhoz keverjük.
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, majd belenyomkodjuk az epreket. Rásimítjuk a maradék krémet, befedjük a maradék piskótatekerccsel és 2-3 órára hűtőbe tesszük.