Feltöltve:

Epres alagút

60
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz4 evőkanál
tojás4 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
tejszín2 dl
túró25 dekagramm
sütőpor1 csomag
eper20 dekagramm
zselatin1 dekagramm
lekvár5 evőkanál

Desszertek: Epres alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojásfehérjét vízzel elkeverjük, majd belerakjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170 fokon 25-30 percig sütjük.

2

A sütőből kivéve a tésztát megkenjük lekvárral és feltekerjük. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát. A kihűlt piskótatekercset 20-22 szeletre vágjuk. 5 szelet a forma alját, 5-5 szelet a forma egyik és másik oldalát, 1-1 szelet pedig a végeit adja. Áttörjük a túrót és hozzáadjuk a cukrot. Oldódásig felmelegítjük a zselatint, majd a túróhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a túróhoz keverjük.

3

A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, majd belenyomkodjuk az epreket. Rásimítjuk a maradék krémet, befedjük a maradék piskótatekerccsel és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

110"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem