Feltöltve:

Epres alagút

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótalaphoz

tojás5 egész
cukor5 evőkanál
e.k.liszt5 darab
sütőpor1 csomag
porcukor a szóráshoz2 evőkanál
eperdzsem a megkenéshez100 gramm

A töltelékhez

eper300 gramm
porcukor50 gramm
citromlé1 evőkanál
zselatin (5 g)0.5 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tejszín1.5 dl
habfixáló0.5 csomag

Desszertek: Epres alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A piskótalaphoz szétválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjéket keményre verjük, aztán fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgákat. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Lassú tűznél, kb. 30x40cm-es tepsiben, 8-10 percig sütjük. Megszórunk porcukorral egy, a tepsinél valamivel nagyobb konyharuhát. A tepsiből ráborítjuk a sütőből kivett piskótalapot, és benedvesített konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Az eperdzsemet összeturmixoljuk, felforrósítjuk, megkenjük vele a piskótát, és szorosan feltekerjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felaprózzuk, összekeverjük 30 g porcukorral, a citromlével, majd lefedjük, és fél órát pihentetjük. Folpackkal kibélelünk egy 18-20 bordás őzgerincet úgy, hogy jócskán túllógjon a forma peremén. A piskótatekercset 20 db. csigára vágjuk, hatot félreteszünk, hatot a forma aljára, négyet-négyet pedig az oldalára fektetünk. A zselatint elkeverjük fél deci hideg vízzel, 8-10 percig állni hagyjuk. 20 g porcukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verünk 1.5 dl tejszínt. Finom péppé törjük az epret. Összekeverjük a tejszínt, az epret, és a zselatint. A piskótabélésbe simítjuk, tetejére fektetjük a félretett csigákat, visszahajtjuk a fóliavégeket, és 8 órát pihentetjük a hűtőben. Tálaláskor tejszínhabal és eperszemekkel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem