Epres alagút, ahogy anyukám készíti
Hozzávalók
cukor | 8 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 0.5 liter | |
tojás | 8 darab | |
eperízű pudingpor | 1 csomag | |
cukor | 25 dekagramm | |
eper | 0.5 kilogramm |
Desszertek: Epres alagút, ahogy anyukám készíti a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
1
Nyolc tojásból piskótát sütünk a szokott módon. A piskótát még melegen feltekerjük. A pudingot a tejjel felfőzzük. A Ramát a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd eperdarabokat keverünk bele. Ha kihűlt a piskóta, kitekerjük és megkenjük az epres krém 2/3-ával, majd feltekerjük. Külsejét a maradék krémmel vonjuk be és fél eperrel díszítjük. Tortabevonót szórunk rá.