Feltöltve:

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fehér tönkölyliszt12 dekagramm
zabpehely2 dekagramm
Ráma10 dekagramm
barna nádcukor7 dekagramm
fahéj1 teáskanál
nagy alma2 darab
eper15 dekagramm
citrom leve0.5 darab
eperlekvár2 evőkanál

Desszertek: Epres-almás morzsasüti (Crumble) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy 20x30 cm-es hőálló tálat kenjünk ki Ramával. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

2. lépés

Vágjunk kockára vegyesen almát és epret. Keverjük hozzá a 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd öntsük az előkészített tálba. Készítsük el a tésztát.

3. lépés

A tésztához a hideg Ramát a liszttel ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, a maradék cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk, morzsoljuk a gyümölcsök tetejére és 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, majd a saját levükben megpárolódjanak. Vegyük le az alufóliát és így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel, vagy vanília fagyival tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem