Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Hozzávalók
fehér tönkölyliszt | 12 dekagramm |
---|---|
zabpehely | 2 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
barna nádcukor | 7 dekagramm |
fahéj | 1 teáskanál |
nagy alma | 2 darab |
eper | 15 dekagramm |
citrom leve | 0.5 darab |
eperlekvár | 2 evőkanál |
Desszertek: Epres-almás morzsasüti (Crumble) a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Egy 20x30 cm-es hőálló tálat kenjünk ki Ramával. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
Vágjunk kockára vegyesen almát és epret. Keverjük hozzá a 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd öntsük az előkészített tálba. Készítsük el a tésztát.
A tésztához a hideg Ramát a liszttel ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, a maradék cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk, morzsoljuk a gyümölcsök tetejére és 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, majd a saját levükben megpárolódjanak. Vegyük le az alufóliát és így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel, vagy vanília fagyival tálaljuk.