Feltöltve:

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fehér tönkölyliszt12 dekagramm
zabpehely2 dekagramm
Ráma10 dekagramm
barna nádcukor7 dekagramm
fahéj1 teáskanál
nagy alma2 darab
eper15 dekagramm
citrom leve0.5 darab
eperlekvár2 evőkanál

Desszertek: Epres-almás morzsasüti (Crumble) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Egy 20x30 cm-es hőálló tálat kenjünk ki Ramával. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

2

Vágjunk kockára vegyesen almát és epret. Keverjük hozzá a 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd öntsük az előkészített tálba. Készítsük el a tésztát.

3

A tésztához a hideg Ramát a liszttel ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, a maradék cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk, morzsoljuk a gyümölcsök tetejére és 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, majd a saját levükben megpárolódjanak. Vegyük le az alufóliát és így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel, vagy vanília fagyival tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem