Feltöltve:

Epres charlotte torta

650
Közepes
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

a piskótához és piskótatekercshez

Tojás6 darab
Liszt120 gramm
Cukor120 gramm
eperlekvár 

A tejszínes töltelékhez

eper (akár mirelit is lehet)250 gramm
Cukor150 gramm
habtejszín500 milliliter
zselatinpor10 gramm
víz50 gramm

Díszítéshez

Eper 

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 2 db sütőpapírral kibélelt tepsi (kb. 30x35 cm) + 1 db félgömb alakú tál (kb. 19 cm átmérőjű) folpackkal kibélelve

Desszertek: Epres charlotte torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit. Az egyik sütőpapíron rajzoljuk be a félgömb alakú tálunk tetejének a méretét (kb. 19 cm átmérőjű).

2

A lisztet szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét.

3

A tojások sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra. A fehérjét robotgéppel lassan kezdjük el habbá verni. Amikor már fehér, apránként adagoljuk hozzá a maradék cukrot, és verjük kemény habbá.

4

A robotgépet tegyük félre, és egy spatulával dolgozzunk tovább. A tojásfehérje habjába ezzel forgassuk bele a cukros tojássárgát és az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a levegőt ne keverjük ki belőle.

5

A massza egy részéből kenjünk kb. 1 cm vastag kört az előre bejelölt sütőpapírra. Ez lesz a tortánk alja.

6

A maradék masszát szintén 1-1,5 cm vastagságban kenjük a másik sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük mindkét piskótát 180 C-ra előmelegített sütőben kb.10-15 percig. Akkor jó, ha kissé benyomva a tészta visszaugrik. Ha nem tudjuk őket egyszerre sütni, a téglalap alakú piskóta sütésével kezdjünk.

7

A kör alakú piskótalapot tegyük félre. A téglalap alakú piskótalapot még forrón szórjuk meg porcukorral, tegyünk rá sütőpapírt, s így fordítsuk meg. Húzzuk le róla a sütőpapírt amin sült, majd helyezzük vissza rá, és a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel. Konyharuhába csavarva hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg eperlekvárral, tekerjük fel újra, és tegyük hűtőbe pár órára.

8

Ha letelt a pár óra, szeleteljük fel ujjnyi vastag karikákra a piskótatekercset.

9

Egy félgömb alakú tálat béleljünk ki folpackkal, és az oldalát rakjuk ki a piskótakarikákkal. Ez lesz majd a torta külseje. A lehető legszorosabban rakjuk ki, ha vannak nagyobb hézagok köztük, azokba kisebb darabokat helyezzünk. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

10

A gyümölcsöt a porcukorral pépesítsük össze, és forraljuk fel. Tegyük félre hűlni.

11

Közben a zselatint áztassuk be 50 ml hideg vízbe és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt, keverjük bele a még meleg gyümölcspépbe. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

12

A tejszínt verjük fel, és keverjük hozzá a zselatinos gyümölcspépet.

13

A krémet töltsük bele a piskótatekercsekkel kibélelt tálba. Helyezzük a tetejére a félretett piskótakarika lapot. Takarjuk be a fóliával és tegyük hűtőbe 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára.

14

Tálaláskor borítsuk a tortánkat egy tortatálra, vagy nagyobb tányérra. Díszítsük friss eperrel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem