Epres csodás palacsinta
Hozzávalók
finomliszt | 2 bögre |
---|---|
tojás | 3 darab |
tej | 2 dl |
ásványvíz | 2.5 dl |
kristálycukor | 2 csapott evőkanál |
só | 2 csipetnyi |
olaj a tésztába | 3 cl |
olaj a sütéshez | 5 cl |
Az epres töltelékhez
földieper negyedekre vágva | 500 gramm |
---|---|
akácméz | 4 púpos evőkanál |
kristálycukor | 2 evőkanál |
lime leve | 1 darab |
citromlikőr | 3 cl |
Desszertek: Epres csodás palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
Elkészítés.
1. Először elkészítjük a palacsintatésztát: a hozzávalókat egy tálba öntjük, vagy egy robotgép segítségével, vagy saját kézzel kikeverjük, és félretesszük legalább egy fél órát pihenni.
2. Amikor pihent a tészta, kisütjük a palacsintákat, félretesszük egy kicsit.
3. Egy serpenyőbe beletesszük a mézet, a cukrot, és forraljuk 3-4 percet.
4. Hozzáöntjük a lime levét, és egy percig forraljuk.
5. Beleszórjuk az epret, két percig sütjük nagy lángon, óvatos kevergetés közben.
6. Rálöttyintjük a citromlikőrt, és még két percig sütjük nagy lángon, hogy az alkohol elillanjon. Vigyázat, az epret nem szabad ettől tovább sütni, mert pépes lesz!
7. Amikor kész, elzárjuk alatta a tüzet, és egy tányérra helyezzük a tölteni kívánt palacsintát, belerakunk kb. két evőkanál epres tölteléket, negyedbe hajtjuk, megszórjuk porcukorral, és kész.