Epres gyümölcstortácskák
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
finomliszt | 7 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
eper | 75 dekagramm | |
kristálycukor | 2 evőkanál | |
étkezési keményítő | 5 dekagramm | |
piros ribizlilé | 2 dl | |
színtelen expressz tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Epres gyümölcstortácskák a sok gyümölcstorta , Torta recept közül.
Elkészítés
A Ramát megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 4 evőkanál meleg vízzel felverjük. A cukrot hozzáadjuk és tovább habosítjuk, amíg világos színű krémet kapunk. Az olvasztott Ramát ráöntjük és elkeverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, a felvert fehérjét és a lisztkeveréket a tojássárgás krémhez adjuk, majd lazán elkeverjük.
A kosárka formákat Ramával kikenjük, megszórjuk liszttel, majd minden formába 2 evőkanál tésztát teszünk és előmelegített sütőben, 200 °C-on, 12-15 percig sütjük. Sütés után rövid ideig állni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk és kihűtjük.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, 12 szemet félreteszünk, a többit felezzük. A felezett szemekkel a tortácskákat körberakjuk, az egész szemeket a közepére tesszük.
A tortamázat vagy zselét elkeverjük 4 evőkanál gyümölcslével, a maradék levet felmelegítjük, majd hozzáadjuk az előkészített mázat és felforraljuk. Ízlés szerint cukorral édesítjük. A tortamázat vagy zselét a gyümölcsre öntjük és dermedni hagyjuk.