Epres hideg túrógombóc
Hozzávalók
túró | 40 dekagramm |
---|---|
tejföl | 2 evőkanál |
citrom reszelt héja | 1 darab |
citromlé | 2 evőkanál |
vanília aroma | 1 teáskanál |
vaníliás cukor | 3 csomag |
búzadara | 5 dekagramm |
A töltéshez
kisebb eper | 14 darab |
---|
A beforgatáshoz
kókuszreszelék, kakaós tortadara, vagy apróra vágott pörkölt mogyoró | 1 kevés |
---|
Desszertek: Epres hideg túrógombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
1
A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara jól megduzzadhasson. Hidegen a massza jól formázhatóvá válik, tenyerünkkel golyókat alakítunk ki belőle, (kb. 14 db lesz), közepükbe egy-egy szem epret nyomunk. Beforgatjuk a gombócokat a kókuszreszelékbe, tortadarába, vagy mogyoróba. Tálalás előtt újra hűtőbe tesszük fél órára.