Epres-joghurtos alagút
Hozzávalók
finomliszt | ||
---|---|---|
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | ||
125 gr-os eper ízű gyümölcsjoghurt | 2 pohár | |
eperszörp | 1 dl | |
tejszín | 3 dl | |
földieper | 30 dekagramm | |
étkezési zselatin | 3 kávéskanál | |
szeletelt pirított mandula | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Epres-joghurtos alagút a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
1
Az epret megmossuk, és feldaraboljuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Az őzgerincformát előkészítjük, kibéleljük folpackkal, így könnyebb lesz kiborítani az elkészült süteményt.
2
Az eperszörpöt és a gyümölcsjoghurtot összekeverjük. A zselatint előírás szerint feloldjuk, majd amikor kihűlt, összekeverjük a joghurtos masszával és a tejszínhab felével. Hozzákeverjük a masszához a feldarabolt epret is.
3
Az egészet beletöltjük az őzgerincformába és megszórjuk mandulával. Hűtőszekrénybe tesszük, és ha megdermedt, akkor kiborítjuk egy tálra.
4
A felületét megszórjuk mandulával, és tejszínhab megmaradt felével díszítjük.