Feltöltve:

Epres joghurttorta

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

Krémhez

epres joghurt4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
tejszín4 dl
eperszörp (málna is jó)1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Desszertek: Epres joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 pert alatt készre sütjük.

2. lépés

Ezután elkészítjük a krémet. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt a cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

3. lépés

A szörpöt a rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez. Ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

4. lépés

Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, majd a formába öntjük a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem