Feltöltve:

Epres joghurttorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

Krémhez

epres joghurt4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
tejszín4 dl
eperszörp (málna is jó)1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Desszertek: Epres joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 pert alatt készre sütjük.

2

Ezután elkészítjük a krémet. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt a cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

3

A szörpöt a rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez. Ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

4

Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, majd a formába öntjük a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem