Epres joghurttorta
Desszertek: Epres joghurttorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 pert alatt készre sütjük.
Ezután elkészítjük a krémet. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt a cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.
A szörpöt a rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez. Ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.
Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, majd a formába öntjük a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.