Feltöltve:

Epres joghurttorta

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

krem

natúr joghurt4 dl
tejszín4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
málnaszörp1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Desszertek: Epres joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük Ramával és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját a pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárga habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

2. lépés

Ezután jön a krém. A joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

3. lépés

A szörpöt 3 evőkanál rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez, majd ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

4. lépés

Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, amikor a formába öntjük, a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk. A tortát dekorálhatjuk szeletelt mandulával, gyümölccsel és mentalevéllel is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem