Feltöltve:

Epres joghurttorta

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

krem

natúr joghurt4 dl
tejszín4 dl
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé3 evőkanál
málnaszörp1 dl
rum3 evőkanál
zselatin1 csomag
eper30 púpos evőkanál

Desszertek: Epres joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Először a piskótát készítjük el. A tortaformát kikenjük Ramával és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját a pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárga habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet. A masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

2

Ezután jön a krém. A joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével simára keverjük. A tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtos krémhez.

3

A szörpöt 3 evőkanál rummal felfőzzük. A zselatint kevés vízzel gyorsan elkeverjük és hozzáöntjük a tűzről levett szörpös léhez, majd ezt beleöntjük az előzőleg elkészített joghurtos masszába.

4

Az egészhez hozzáadjuk a gyümölcsöt és a dermedés kezdetéig keverjük, amikor a formába öntjük, a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk. A tortát dekorálhatjuk szeletelt mandulával, gyümölccsel és mentalevéllel is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem