Epres Katica torta
Hozzávalók
Krémhez
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
vanília kikapart belseje | 1 rúd | |
porcukor | 14 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
liszt | 4 evőkanál | |
tojás | 2 darab |
Díszítéshez
mandulaforgács | 5 dekagramm | |
---|---|---|
csokoládés ropi | 2 darab | |
bonbon | 2 darab | |
eperszínes cukor | 25 dekagramm |
Forma kikenéséhez
liszt | 1 evőkanál | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
Piskótához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 25 dekagramm | |
cukor | 25 dekagramm | |
víz | 8 evőkanál |
Desszertek: Epres Katica torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és összekeverjük. A lisztet és az átszitált sütőport is belekeverjük, majd a tojásfehérje keményre vert habját is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
Ramával kikent, lisztezett tepsiben elterítjük és megsütjük, 180 fokon 20 perc alatt.
Ha megsült 3 lapra vágjuk és külön egymás mellé téve megvárjuk amíg kihűl.
Addig a krémhez a tojást és a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A Ramát, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Megkenjük az alsó lapot, rátesszük a középsőt amit szintén megkenünk a krémmel és rátesszük az utolsó lapot is. Kívülről is bevonjuk krémmel a tortát. Az oldalát a mandulaforgáccsal körben megszórjuk.
Az epret hosszában felszeleteljük, rátesszük egymást fedve a tetejére kialakítva a szárnyait. A szeme a 2 bonbon, a szarva a csokoládés ropi, a szája pedig színes cukorka.