Epres Katica torta
Epres Katica torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • Ráma - 20 dekagramm
    • vanília kikapart belseje - 1 rúd
    • porcukor - 14 dekagramm
    • tej - 4 dl
    • liszt - 4 evőkanál
    • tojás - 2 darab

    Díszítéshez

    • mandulaforgács - 5 dekagramm
    • csokoládés ropi - 2 darab
    • bonbon - 2 darab
    • eperszínes cukor - 25 dekagramm

    Forma kikenéséhez

    • liszt - 1 evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm

    Piskótához

    • tojás - 6 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • liszt - 25 dekagramm
    • cukor - 25 dekagramm
    • víz - 8 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és összekeverjük. A lisztet és az átszitált sütőport is belekeverjük, majd a tojásfehérje keményre vert habját is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
    2. Ramával kikent, lisztezett tepsiben elterítjük és megsütjük, 180 fokon 20 perc alatt.
    3. Ha megsült 3 lapra vágjuk és külön egymás mellé téve megvárjuk amíg kihűl.
    4. Addig a krémhez a tojást és a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A Ramát, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
    5. Megkenjük az alsó lapot, rátesszük a középsőt amit szintén megkenünk a krémmel és rátesszük az utolsó lapot is. Kívülről is bevonjuk krémmel a tortát. Az oldalát a mandulaforgáccsal körben megszórjuk.
    6. Az epret hosszában felszeleteljük, rátesszük egymást fedve a tetejére kialakítva a szárnyait. A szeme a 2 bonbon, a szarva a csokoládés ropi, a szája pedig színes cukorka.