Epres-kekszes csokitorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
tej | 6 dl | |
porcukor | 5 dekagramm | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
darált keksz | 15 dekagramm | |
tejcsokoládé | 10 dekagramm | |
eperlekvár | 3 evőkanál | |
főznivaló csokoládés pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Epres-kekszes csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A margarintt összekeverjük a kakaóporral, és porcukorral, és mikróban megolvasztjuk.
A kekszet egy tálba tesszük, és fokozatosan összekeverjük a margarinos cukros kakaóporos lével, míg homogén massza nem lesz. Ha nagyon kemény pici tejjel lazítjuk.

Egy kapcsos kiméretű tortaformát kibélelünk folpack-kal, és belenyomkodjuk a keksz masszát, az aljába és az oldalára.
A 6 dl tejből és 4 evőkanál cukorból, és pudingporból, pudingot főzünk. A tetejét lefedjük folpack-kal és kicsit kihűtjük.

A kekszalapot megkenjük eperlekvárral.
A pudingot hozzáadunk 5 dkg margarint, és robotgéppel összedolgozzuk. Ráöntjük az eperlekvárra.
10 dkg csokit vízfürdőn megolvasztunk, és ráöntjük a tortára. A maradék csokiba az eperszemeket csokiba mártva rátesszük a tortára.