Epres-kekszes csokitorta
Epres-kekszes csokitorta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • tej - 6 dl
  • porcukor - 5 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • darált keksz - 15 dekagramm
  • tejcsokoládé - 10 dekagramm
  • eperlekvár - 3 evőkanál
  • főznivaló csokoládés pudingpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A margarintt összekeverjük a kakaóporral, és porcukorral, és mikróban megolvasztjuk. A kekszet egy tálba tesszük, és fokozatosan összekeverjük a margarinos cukros kakaóporos lével, míg homogén massza nem lesz. Ha nagyon kemény pici tejjel lazítjuk.
  2. Egy kapcsos kiméretű tortaformát kibélelünk folpack-kal, és belenyomkodjuk a keksz masszát, az aljába és az oldalára.
  3. A 6 dl tejből és 4 evőkanál cukorból, és pudingporból, pudingot főzünk. A tetejét lefedjük folpack-kal és kicsit kihűtjük.
  4. A kekszalapot megkenjük eperlekvárral. A pudingot hozzáadunk 5 dkg margarint, és robotgéppel összedolgozzuk. Ráöntjük az eperlekvárra.
  5. 10 dkg csokit vízfürdőn megolvasztunk, és ráöntjük a tortára. A maradék csokiba az eperszemeket csokiba mártva rátesszük a tortára.