Feltöltve:

Epres kosár citromos mascarponekrémmel

access_alarm 35
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
Rama Vajas Íz2 dekagramm
tejföl2 evőkanál
finomliszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
citrom1 darab
eper27 mag
mascarpone sajt30 dekagramm
porcukor10 dekagramm
eperlekvár30 dekagramm

Desszertek: Epres kosár citromos mascarponekrémmel a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a Ramával és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután hat egyenlő darabra vágjuk.

2. lépés

Egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. Kis kosár formákat Ramával kikenünk és a tésztával kibéleljük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 percig sütjük.

3. lépés

Amikor kihűltek, a kis tésztakosarak, mindegyikbe 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk és a kosárkák falára is felkenjük.

4. lépés

A mascarpone sajtot a citrom kifacsart levével és a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kosarakba kanalazunk belőle kb.1-1 kiskanálnyit.

5. lépés

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a szemeket félbevágva a kosarakra, a krémre rakjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem