Feltöltve:

Epres kosár citromos mascarponekrémmel

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

finom eperlekvár30 dekagramm
mascarpone sajt30 dekagramm
citrom0.5 darab
porcukor (kb)2 evőkanál
kicsi vagy 27 nagy szem eper54 darab

A tésztához

finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet50 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
porcukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl2 evőkanál

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

A formák kikenéséhez

Rama Vajas Íz3 dekagramm

Desszertek: Epres kosár citromos mascarponekrémmel a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a Ramával és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután hat egyenlő darabra vágjuk. Egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk.

2

Kis kosár formákat Ramával kikenünk és a tésztával kibéleljük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 percig sütjük.

3

Amikor kihűltek, a kis tésztakosarak, mindegyikbe 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk és a kosárkák falára is felkenjük.

4

A mascarpone sajtot a citrom kifacsart levével és a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kosarakba kanalazunk belőle kb.1-1 kiskanálnyit.

5

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a szemeket félbevágva a kosarakra, a krémre rakjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem