Epres kosár citromos mascarponekrémmel
Epres kosár citromos mascarponekrémmel
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • finom eperlekvár - 30 dekagramm
    • mascarpone sajt - 30 dekagramm
    • citrom - 0.5 darab
    • porcukor (kb) - 2 evőkanál
    • kicsi vagy 27 nagy szem eper - 54 darab

    A tésztához

    • finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet - 50 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 2 evőkanál

    A nyújtáshoz

    • finomliszt - 1 darab

    A formák kikenéséhez

    • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a Ramával és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután hat egyenlő darabra vágjuk. Egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk.
    2. Kis kosár formákat Ramával kikenünk és a tésztával kibéleljük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 percig sütjük.
    3. Amikor kihűltek, a kis tésztakosarak, mindegyikbe 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk és a kosárkák falára is felkenjük.
    4. A mascarpone sajtot a citrom kifacsart levével és a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kosarakba kanalazunk belőle kb.1-1 kiskanálnyit.
    5. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a szemeket félbevágva a kosarakra, a krémre rakjuk.