finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet
- 50 dekagramm
Rama Vajas Íz
- 25 dekagramm
sütőpor
- 0.5 csomag
porcukor
- 10 dekagramm
tojássárgája
- 2 darab
tejföl
- 2 evőkanál
A nyújtáshoz
finomliszt
- 1 darab
A formák kikenéséhez
Rama Vajas Íz
- 3 dekagramm
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a Ramával és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután hat egyenlő darabra vágjuk. Egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk.
Kis kosár formákat Ramával kikenünk és a tésztával kibéleljük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 percig sütjük.
Amikor kihűltek, a kis tésztakosarak, mindegyikbe 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk és a kosárkák falára is felkenjük.
A mascarpone sajtot a citrom kifacsart levével és a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kosarakba kanalazunk belőle kb.1-1 kiskanálnyit.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a szemeket félbevágva a kosarakra, a krémre rakjuk.