Epres light desszert
Desszertek: Epres light desszert a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az eperből néhány szemet félreteszek a díszítéshez, a többit összeturmixoltam és folyékony édesítővel édesítem. Óvatosan adagolom hozzá és közben kóstolgatom, nehogy túlédesítsem. A túró felét is folyékony édesítővel édesítem és vanília aromával, a másik felébe eperízű (most csak málna volt itthon) italport keverek, de azt is óvatosan adagolva (kóstolgatva), mivel egy kevés is elég ahhoz, hogy édes legyen. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom, leöntöm róla a víz nagy részét és mikróban fél perc alatt megolvasztom. 2/3 részét az eperhez, 1/3 részét a vaníliás túróhoz keverem. Az eper kb. negyedét az italporos túróhoz adom. A vaníliás túróhoz light tejszínhabot nyomok, hogy az állaga kicsit habosabb legyen. Szép formájú pohárba rétegezem az italporos túrót, a vaníliás túrót és a zselatinos epret. Néhány órára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt light tejszínhabot nyomok az eperréteg tetejére és eperrel díszítem.