Feltöltve:

Epres madártej

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej1 liter
friss eper (kb)30 dekagramm
vaníliarúd0.5 darab
cukor1 darab
tojás4 darab
liszt1 evőkanál

Desszertek: Epres madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

Kaparjuk ki a fél vaníliarúd belsejét, tegyük a tejbe, amit forraljunk fel. Közben válasszuk szét a tojásokat. A tojások sárgáját keverjük ki a liszttel és édesítsük, mindenki a maga ízlése szerint. Közben az epreket tisztítsuk meg, majd turmixoljuk le teljesen simára. Le lehet szűrni az epervelőt, ha valakit zavarnak az eper magjai. Közben tegyünk fel egy nagyobb fazékban vizet forrni, a tojások fehérjéjét kezdjük el felverni. Amikor már habos, adjunk hozzá 1-2 ek cukrot, verjük kemény és fényes habbá. A sárga krémhez adjunk egy merőkanál forró tejet. Elegyítsük, majd öntsük bele a tejbe, és sűrítsük be. Egy palacsinta sűrűségű levet kell kapnunk. A felforrt vízbe evőkanál segítségével tegyünk habfelhőket. Ne túl sokat egyszerre, mert megnőnek a hő hatására. A habok mindkét oldalát főzzük 1-1 percig. A sárga folyadékba keverjük bele az epervelőt, a madártej levét tegyük egy tálba. Erre helyezzük rá a kifőtt habfelhőket. Hűtőben hűtsük ki teljesen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem