Feltöltve:

Epres-málnás torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz7 dekagramm
finomliszt15 dekagramm
1 csipetnyi
eper50 dekagramm
rum1 teáskanál
porcukor7 dekagramm
kristálycukor4 dekagramm
málna25 dekagramm
piros ribizlilé7 dl
citrom lehámozott héja1 darab
piros színű tortamáz3 csomag

Desszertek: Epres-málnás torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztből a Ramával, a cukorral, a sóval, a tojássárgával és a rummal sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőforma alját Ramával kikenjük, a tésztát kinyújtjuk és a formába tesszük. A formában lévő tésztát villával több helyen megszúrjuk és előmelegített sütőben, 225 °C-on, kb. 15 percig sütjük.

2

A süteményt kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. Az epret és a málnát megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Az eperszemeket nagyságtól függően felezzük, vagy negyedeljük. A ribizlilevet a tortamázzal és a cukorral felfőzzük.

3

A tésztát visszahelyezzük a kapcsos formába, vagy nyitható tortagyűrűbe tesszük az alapot. A gyümölcsöt ráhalmozzuk az alapra, a tortamázat ráöntjük és hideg helyre tesszük, amíg a máz megdermed.

4

A citromot megmossuk, a héját vékonyan lehámozzuk. A tortát citromhéjjal és mentalevélkékkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem