Epres-málnás torta
Hozzávalók
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 7 dekagramm | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
eper | 50 dekagramm | |
rum | 1 teáskanál | |
porcukor | 7 dekagramm | |
kristálycukor | 4 dekagramm | |
málna | 25 dekagramm | |
piros ribizlilé | 7 dl | |
citrom lehámozott héja | 1 darab | |
piros színű tortamáz | 3 csomag |
Desszertek: Epres-málnás torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztből a Ramával, a cukorral, a sóval, a tojássárgával és a rummal sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőforma alját Ramával kikenjük, a tésztát kinyújtjuk és a formába tesszük. A formában lévő tésztát villával több helyen megszúrjuk és előmelegített sütőben, 225 °C-on, kb. 15 percig sütjük.
A süteményt kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. Az epret és a málnát megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Az eperszemeket nagyságtól függően felezzük, vagy negyedeljük. A ribizlilevet a tortamázzal és a cukorral felfőzzük.
A tésztát visszahelyezzük a kapcsos formába, vagy nyitható tortagyűrűbe tesszük az alapot. A gyümölcsöt ráhalmozzuk az alapra, a tortamázat ráöntjük és hideg helyre tesszük, amíg a máz megdermed.
A citromot megmossuk, a héját vékonyan lehámozzuk. A tortát citromhéjjal és mentalevélkékkel díszítjük.