Epres-málnás torta
Epres-málnás torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • finomliszt - 15 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • eper - 50 dekagramm
  • rum - 1 teáskanál
  • porcukor - 7 dekagramm
  • kristálycukor - 4 dekagramm
  • málna - 25 dekagramm
  • piros ribizlilé - 7 dl
  • citrom lehámozott héja - 1 darab
  • piros színű tortamáz - 3 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztből a Ramával, a cukorral, a sóval, a tojássárgával és a rummal sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőforma alját Ramával kikenjük, a tésztát kinyújtjuk és a formába tesszük. A formában lévő tésztát villával több helyen megszúrjuk és előmelegített sütőben, 225 °C-on, kb. 15 percig sütjük.
  2. A süteményt kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. Az epret és a málnát megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Az eperszemeket nagyságtól függően felezzük, vagy negyedeljük. A ribizlilevet a tortamázzal és a cukorral felfőzzük.
  3. A tésztát visszahelyezzük a kapcsos formába, vagy nyitható tortagyűrűbe tesszük az alapot. A gyümölcsöt ráhalmozzuk az alapra, a tortamázat ráöntjük és hideg helyre tesszük, amíg a máz megdermed.
  4. A citromot megmossuk, a héját vékonyan lehámozzuk. A tortát citromhéjjal és mentalevélkékkel díszítjük.