Epres-málnás túrótorta
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 4 darab |
---|---|
xilit (nyírfacukor) | 3 evőkanál |
liszt (én tönköly búzalisztet használtam) | 4 evőkanál |
krem
eper, vagy málna (én fagyasztott málnát használtam) | 25 dekagramm |
---|---|
eper ízű pudingpor | 1 csomag |
zselatinpor | 2 dekagramm |
xilit (nyírfacukor) | 3 evőkanál |
túró | 25 dekagramm |
habtejszín | 2 dl |
Díszítés
eper | 10 dekagramm |
---|
Desszertek: Epres-málnás túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Piskóta készítése: a tojások sárgáját 2 ek xilittel krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadunk 1 ek xilitet. A tojássárgába belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.
Krém készítése: az epret, vagy a málnát összeturmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk. A pudingport, a zselatint és a 3 ek xilitet hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.
Ezután a piskótára rásimítjuk az epres túrókrémet. A díszítéshez való epret kis darabokra vágjuk és a krém tetejére szórjuk. 1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.