Feltöltve:

Epres-málnás túrótorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás4 darab
xilit (nyírfacukor)3 evőkanál
liszt (én tönköly búzalisztet használtam)4 evőkanál

krem

eper, vagy málna (én fagyasztott málnát használtam)25 dekagramm
eper ízű pudingpor1 csomag
zselatinpor2 dekagramm
xilit (nyírfacukor)3 evőkanál
túró25 dekagramm
habtejszín2 dl

Díszítés

eper10 dekagramm

Desszertek: Epres-málnás túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Piskóta készítése: a tojások sárgáját 2 ek xilittel krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadunk 1 ek xilitet. A tojássárgába belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.

2

Krém készítése: az epret, vagy a málnát összeturmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk. A pudingport, a zselatint és a 3 ek xilitet hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.

3

Ezután a piskótára rásimítjuk az epres túrókrémet. A díszítéshez való epret kis darabokra vágjuk és a krém tetejére szórjuk. 1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem