Epres palacsinta vaníliakrémmel
Epres palacsinta vaníliakrémmel
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • tej - 4 dl
  • búzaliszt - 5 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • Bourbon vaníliás cukor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Kézi habverővel simára keverem a következőket. Tojás sárga, cukor, vaníliás cukor, tejszín, liszt, tejből 1 dl. A többi tejet felforraljuk, majd vékony sugárban, lassan, állandó kevergetés mellett a tojásos krémhez adagoljuk. Majd folytonos kevergetés közben besűrítjük, a legjobb ha vízfürdőt teszünk alá, így nem ég le a krém.Amíg langyos lesz a krém, megmosom az epreket, felkarikázom. A palacsintákat megkenem a vaníliás krémmel, ráfektetem az eper darabokat, majd háromszög alakúra hajtom a palacsintákat.