Epres piskóta szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 15 dekagramm | |
liszt | 13 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
olaj | 2 evőkanál |
A vaníliakrémhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
puha Rama | 10 dekagramm |
A tetejére
eper (kb) | 40 dekagramm | |
---|---|---|
piros tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Epres piskóta szelet a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd, majd hagyd kihűlni. A vaníliakrémhez a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a Ramát és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.