Epres piskóta szelet
Epres piskóta szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • liszt - 13 dekagramm
    • kakaópor - 2 dekagramm
    • olaj - 2 evőkanál

    A vaníliakrémhez

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • puha Rama - 10 dekagramm

    A tetejére

    • eper (kb) - 40 dekagramm
    • piros tortazselé - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tésztához az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd, majd hagyd kihűlni. A vaníliakrémhez a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a Ramát és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.